Recomandări

Ayahuasca, planta sacră a spiritului, mama tuturor plantelor rituale de pe continentul sud-american, este o poartă către straturile cele mai profunde ale propriei noastre conştiinţe. Întâlnirea cu Grande Madre – aşa cum o cheamă nativii junglelor amazoniene, cu respect şi cu iubire – este o întâlnire care iţi poate schimba viaţa definitiv. Adevărul despre tine însuţi şi despre Univers, odată trăit, nu mai poate fi ignorat. Ralph Metzner este unul dintre cei mai celebri cercetători ai stărilor de conştiinţă extinsă.

Citește mai departe...

Nu există moarte, căci viaţa este un atribut a tot ceea ce există în Univers, nu există un sfârşit al Fiinţei, pentru că Fiinţa este eternă iar moartea nu este decât o Transformare prin care noi am trecut de mii de ori. Dacă toate aceste afirmaţii ar veni dinspre un mistic din orice tradiţie spirituală, atunci aceste afirmaţii ar fi „normale“. Dar ele vin de la Stanislav Grof, unul dintre cei mai importanţi oameni de ştiinţă ai secolului XX, recunoscut mondial pentru contribuţia sa majoră la studiul psihicului omenesc.
Această carte este una fundamentală pentru aceia care sunt conştienţi de transformările de Conştiinţă prin care trece Umanitatea în aceste timpuri.

Citește mai departe...

Istoria spirituală a Umanităţii este una cu cea a plantelor sacre care au fost folosite ritualic în toate timpurile, pe toate continentele. În ultimul secol, psihologia transpersonală a explorat profunzimile psihicului omenesc şi cercetătorii care au schimbat complet hărţile conştiinţei au fost exact aceia care s-au apropiat fără prejudecăţi de lumile magice ale străvechilor rituri. Fără ciupercile vizionare ale Mexicului istoria psihologiei occidentale ar fi fost alta. Iar Revoluţia Conştiinţei pe care o trăim cu toţii astăzi nu ar fi fost posibilă în lipsa deschiderilor imense pe care acestea le-au adus în conştiinţa occidentului.

Citește mai departe...

De la ştiinţă la Dumnezeu oferă un curs intensiv în natura realităţii. Este povestea explorării de o viaţă a lui Peter Russell în natura conştiinţei – cum a ajuns de la ateu convins, studiind matematică şi fizică, la realizarea unei sinteze personale profunde a misticului şi ştiinţificului. Russell amestecă povestea sa personală de curiozitate şi explorare cu fizică, psihologie şi filosofie pentru a ajunge la o nouă viziune asupra lumii în cadrul căreia conştiinţa este o calitate fundamentală a creaţiei. El arată cum toate ingredientele pentru această viziune sunt la locul lor; nimic nou nu trebuie descoperit.

Citește mai departe...

„Jim Tucker ne oferă o perspectivă clară, concisă şi extrem de raţional elaborată în urma unei investigaţii – desfăşurată pe parcursul a patruzeci de ani – a ceea ce reprezintă în mod cert cea mai bună mărturie care atestă existenţa reîncarnării. Suntem norocoşi să avem în el un vrednic urmaş al lui Ian Stevenson. – TOM SHRODER, autor al cărţii Old Souls: Compelling Evidence from Children Who Remember Past Lives. „Oricine are o minte deschisă, la citirea cărţii lui Jim B.Tucker, îşi va da seama că este momentul ca ideile noastre convenţionale asupra vieţii şi morţii să fie reevaluate. Posibilităţile prezentate de această carte pentru destinul uman sunt la fel de optimiste pe cât este de sumbră perspectiva actuală. Cartea viaţă înainte de viaţă este extrem de importantă.“ – dr. LARRY DOSSEY, autor al lucrărilor The Extraordinary Healing Power of Ordinary Things, Reinventing Medicine şi Healing Words.

Citește mai departe...

Calea macrobiotică este un ghid de macrobiotică, scris de Michio Kushi, care este considerat a fi cea mai de seamă autoritate din lume în acest domeniu. Acum mai bine de treizeci de ani, Michio Kushi a realizat că dieta era principala cauză a multor boli, inclusiv a cancerului şi a început să-i înveţe pe alţii felul în care dieta macrobiotică, bazată pe cereale integrale, legume proaspete crescute în ţara respectivă, leguminoase bogate în proteine şi alge marine, poate preveni problemele de sănătate şi reîntineri organismul. Macrobiotica reuneşte ultimele descoperiri ştiinţifice din domeniul nutriţiei şi a sănătăţii, cu practicile sănătoase ale societăţilor tradiţionale.

Citește mai departe...

„Lucrarea Călătorii îndepărtate este minunată. Ea descrie, pentru prima dată într-o manieră clar de înţeles, ciclul existenţei umane prin viaţă şi moarte“. „O altă carte mult aşteptată, scrisă de Robert Monroe reprezintă o contribuţie majoră la modul în care înţelegem sufletul uman“. – Dr. Charles T. Tart, University of California, Davis. „Ceea ce avem aici este, fără îndoială, o lucrare esenţială într-un domeniu de o importanţă majoră, dar în mare parte neluat în seamă.“ – Metapsychology.

Citește mai departe...

Eşti în faţa unei cărţi care aduce în literatura medicală românească cea mai mare provocare din ultima jumătate de secol. Vaccinurile sunt bune sau rele? Au făcut mai mult bine sau mai mult rău? Au rezolvat într-adevăr marile epidemii sau este un mit lipsit de orice rigoare ştiinţifică? Fabricile care le produc şi guvernele care le promovează sunt sincer îngrijorate de bolile popoarelor infectate cu miliardele de doze sau există un interes economic în promovarea lor? Cartea autoarei dr. Christa Todea-Gross încearcă să răspundă la aceste întrebări pentru toţi - părinţi, medici şi studenţi - cei care o citiţi.

Citește mai departe...

„Această carte este cea mai bogată, mai cuprinzătoare şi mai documentată lucrare referitoare la experienţele de moarte clinică la copii şi o contribuţie importantă în acest domeniu. De asemenea, este o cercetare de pionierat în ceea ce priveşte ce înseamnă experienţele de moarte clinică, pentru evoluţia noastră.“ – Dr. Kenneth Ring, coautor al lucrării Lecţii oferite de Lumină. „Cercetările lui P.M.H. Atwater reprezintă o activitate de pionierat. Dacă credeţi că ştiţi totul despre experienţele de moarte clinică, atunci ar trebui să citiţi această carte.“ – dr. Melvin Morse, autor al lucrării Mai aproape de Lumină.

Citește mai departe...

Cartea prezintă activitatea comună a serviciilor secrete din Federaţia Rusă şi a savanţilor militari în domeniul tehnologiilor informaţional-energetice printre care se află percepţia extrasenzorială sau/şi autohipnoza. Ideea cărţii se bazează pe o serie de descrieri şi fapte, sistematizate şi adaptate pentru publicul larg, asupra unui fenomen inexplicabil pentru ştiinţa ortodoxă – metacontactul – fenomen care constă în capacitatea extra-ordinară a omului, aflat în starea modificată de conştiinţă, de a obţine orice tip de informaţie doreşte.

Citește mai departe...

Lucrarea „Experimentul intenţie“ este o explorare fără precedent a ştiinţei intenţiei. Pe baza constatărilor unor savanţi de renume din toată lumea, Experimentul intenţie demonstrează că gândul este un lucru care influenţează alte lucruri.
Folosind cercetări de ultimă oră de la Princeton, MIT, Stanford şi de la multe alte universităţi şi laboratoare de prestigiu, „Experimentul intenţie“ ne dezvăluie că universul este conectat printr-un uriaş câmp de energie cuantică. Gândul îşi generează propria sa energie, palpabilă, pe care o puteţi folosi pentru a vă îmbunătăţi viaţa şi – atunci când este folosit împreună cu un grup interconectat – pentru a schimba lumea.

Citește mai departe...

Proiectul Sfera explorează domeniul spiritual care poate fi văzut în uimitoarele fotografii digitale făcute de Míċeál Ledwith şi Klaus Heinemann. Sfere de diferite forme, mărimi, cantităţi şi culori plutesc, alunecă şi planează în fiecare fotografie. Ledwith şi Heinemann ne oferă expertiza lor în domeniul sferelor, dovedindu-ne că nu sunt nici particule de praf, nici picături de apă. Ei caută să comunice cu sferele, văzându-le cu ochiul liber şi încercând să desluşească ce înseamnă existenţa lor pentru vieţile noastre. 

Citește mai departe...

Ştiinţa a început de curând să dovedească ceea ce miturile şi religiile străvechi au susţinut dintotdeauna: că s-ar putea să existe o forţă vitală. Lynne McTaggart, neobosită jurnalistă de investigaţii, ne dezvăluie o paradigmă biologică radical nouă – la nivelul cel mai de bază, mintea şi trupul omenesc nu sunt distincte şi separate de mediul lor, ci constituie un „pachet“ de putere pulsatorie care interacţionează constant cu această vastă mare de energie. Câmpul este o poveste ştiinţifică de înaltă ţinută, bine documentată şi uşor de citit, care ne oferă o imagine uluitoare a unui univers interconectat şi a unei teorii ştiinţifice care dă sens şi explică aşa zisele fenomenele „supranaturale“.

Citește mai departe...

A apărut pe piaţa românească noua ediţie, revizuită şi adăugită de autor a lucrării „Inteligenţa materiei“ ce încorporează toate noutăţile survenite în cei 30 de ani trecuţi de la prima editare a lucrării. Lucrarea a văzut lumina tiparului pentru prima dată în anii '80 fiind un bestseller al acelei perioade şi de ce nu, unul al perioadei următoare. Lucrarea conţine un impresionant volum de informaţii, extras din principalele domenii ale cunoaşterii, admirabil sintetizat într-o operă unitară, uşor accesibilă.

Citește mai departe...

În bine documentata lucrare Dacia Edenică, autorul aduce dovezi din diferite discipline pentru a demonstra că: ţara Havila din Întâia carte a lui Moise este Valahia de mai târziu, România de azi; ţara în care au trăit strămoşii românilor, în care românii trăiesc şi azi, apare atestată documentar încă de acum mai bine de trei milenii, din al XVI-lea secol înainte de Hristos; Mioriţa apare ca poemul fundamental al umanităţii, evocând epoca Genezei; a fost descifrată una din tăbliţele de lut de la Tărtăria; au fost identificaţi daci şi românce în faimoasele mozaicuri de la Ravena; stema lui Mihai Viteazul a fost găsită ca fiind prezisă în Apocalipsă şi figurând în pictura bisericească din întreaga lume creştină.

Citește mai departe...

Cartea Arheologia interzisă – istoria ascunsă a rasei umane, tradusă în peste 13 limbi şi vândută în peste 200.000 de exemplare, a aprins o controversă majoră. Autorii Michael Cremo şi Richard L. Thompson aduc dovezi care arată că oamenii au existat pe Pământ de sute de milioane de ani. Astfel de dovezi au catalizat o investigaţie globală: dacă nu am evoluat din maimuţe, atunci de unde am venit? De-a lungul secolelor, cercetătorii au găsit oase şi artefacte ce dovedesc că oamenii moderni au existat de milioane de ani. Ştiinţa instituţionalizată a suprimat totuşi aceste fapte.

Citește mai departe...

Stanislav Grof, autorul acestei lucrării este recunoscut de comunitatea ştiinţifică ca fiind fondatorul psihologiei transpersonale şi cel care a introdus conceptul de respiraţie holotropică în vocabularul terapiilor moderne. Este profesor de psihologie în cadrul Institutului pentru Studii Fundamentale din California şi membru fondator al Asociaţiei Internaţionale de Psihologie Transpersonala. Traiectul sau ştiinţific include studii realizate la centre de cercetare şi universităţi de renume din Statele Unite. Primele dintre acestea au fost dezvoltate în ţara sa de origine, Cehia, unde a şi primit titlul de Doctor în Ştiinţe, iar din 1967 îşi desfăşoară activitatea de cercetare în Statele Unite.

Citește mai departe...

Moartea, iată ultimul mare subiect tabu al timpurilor noastre. Se poate vorbi deschis despre orice trăire, dar nu şi despre moarte. Este un subiect tratat cu o reticenţă convenţională, un subiect despre care se vorbeşte în şoaptă. Muribunzilor li se refuză astfel şansa ultimă de vorbi cu familia şi cu prietenii despre sentimentele lor, despre nevoile şi stările lor sufleteşti. Perfect conştientă de încordarea nervoasă şi tensiunea sufletească manifestată între ambele părţi în urma acestei situaţii, dr. Kübler-Ross a fondat un seminar în cadrul Universităţii din Chicago, pentru a pune în discuţie implicaţiile bolilor terminale asupra pacienţilor şi a celor angrenaţi în procesul de îngrijire a acestora.

Citește mai departe...