Editura Elena Francisc Publishing

Website: www.efpublishing.ro 
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ayahuasca, planta sacră a spiritului, mama tuturor plantelor rituale de pe continentul sud-american, este o poartă către straturile cele mai profunde ale propriei noastre conştiinţe. Întâlnirea cu Grande Madre – aşa cum o cheamă nativii junglelor amazoniene, cu respect şi cu iubire – este o întâlnire care iţi poate schimba viaţa definitiv. Adevărul despre tine însuţi şi despre Univers, odată trăit, nu mai poate fi ignorat. Ralph Metzner este unul dintre cei mai celebri cercetători ai stărilor de conştiinţă extinsă.

Citește mai departe...

Nu există moarte, căci viaţa este un atribut a tot ceea ce există în Univers, nu există un sfârşit al Fiinţei, pentru că Fiinţa este eternă iar moartea nu este decât o Transformare prin care noi am trecut de mii de ori. Dacă toate aceste afirmaţii ar veni dinspre un mistic din orice tradiţie spirituală, atunci aceste afirmaţii ar fi „normale“. Dar ele vin de la Stanislav Grof, unul dintre cei mai importanţi oameni de ştiinţă ai secolului XX, recunoscut mondial pentru contribuţia sa majoră la studiul psihicului omenesc.
Această carte este una fundamentală pentru aceia care sunt conştienţi de transformările de Conştiinţă prin care trece Umanitatea în aceste timpuri.

Citește mai departe...

Istoria spirituală a Umanităţii este una cu cea a plantelor sacre care au fost folosite ritualic în toate timpurile, pe toate continentele. În ultimul secol, psihologia transpersonală a explorat profunzimile psihicului omenesc şi cercetătorii care au schimbat complet hărţile conştiinţei au fost exact aceia care s-au apropiat fără prejudecăţi de lumile magice ale străvechilor rituri. Fără ciupercile vizionare ale Mexicului istoria psihologiei occidentale ar fi fost alta. Iar Revoluţia Conştiinţei pe care o trăim cu toţii astăzi nu ar fi fost posibilă în lipsa deschiderilor imense pe care acestea le-au adus în conştiinţa occidentului.

Citește mai departe...

De la ştiinţă la Dumnezeu oferă un curs intensiv în natura realităţii. Este povestea explorării de o viaţă a lui Peter Russell în natura conştiinţei – cum a ajuns de la ateu convins, studiind matematică şi fizică, la realizarea unei sinteze personale profunde a misticului şi ştiinţificului. Russell amestecă povestea sa personală de curiozitate şi explorare cu fizică, psihologie şi filosofie pentru a ajunge la o nouă viziune asupra lumii în cadrul căreia conştiinţa este o calitate fundamentală a creaţiei. El arată cum toate ingredientele pentru această viziune sunt la locul lor; nimic nou nu trebuie descoperit.

Citește mai departe...

Stanislav Grof, autorul acestei lucrării este recunoscut de comunitatea ştiinţifică ca fiind fondatorul psihologiei transpersonale şi cel care a introdus conceptul de respiraţie holotropică în vocabularul terapiilor moderne. Este profesor de psihologie în cadrul Institutului pentru Studii Fundamentale din California şi membru fondator al Asociaţiei Internaţionale de Psihologie Transpersonala. Traiectul sau ştiinţific include studii realizate la centre de cercetare şi universităţi de renume din Statele Unite. Primele dintre acestea au fost dezvoltate în ţara sa de origine, Cehia, unde a şi primit titlul de Doctor în Ştiinţe, iar din 1967 îşi desfăşoară activitatea de cercetare în Statele Unite.

Citește mai departe...

Moartea, iată ultimul mare subiect tabu al timpurilor noastre. Se poate vorbi deschis despre orice trăire, dar nu şi despre moarte. Este un subiect tratat cu o reticenţă convenţională, un subiect despre care se vorbeşte în şoaptă. Muribunzilor li se refuză astfel şansa ultimă de vorbi cu familia şi cu prietenii despre sentimentele lor, despre nevoile şi stările lor sufleteşti. Perfect conştientă de încordarea nervoasă şi tensiunea sufletească manifestată între ambele părţi în urma acestei situaţii, dr. Kübler-Ross a fondat un seminar în cadrul Universităţii din Chicago, pentru a pune în discuţie implicaţiile bolilor terminale asupra pacienţilor şi a celor angrenaţi în procesul de îngrijire a acestora.

Citește mai departe...

Cum putem împleti realizările spirituale ale budismului cu descoperirile occidentale din domeniul psihologiei? Cum putem reconcilia dezvoltarea individului şi căutarea spirituală a ceea ce se afla dincolo de sine? În cartea de faţă, psihologul şi psihoterapeutul John Welwood răspunde la aceste întrebări cu o extraordinară profunzime şi rigoare, dezvoltând o abordare psihospirituală inovatoare. Psihologia trezirii unifică trei dimensiuni majore ale existenţei umane – personalul, interpersonalul şi suprapersonalul – pe care nici o tradiţie orientală sau occidentală nu le-a integrat într-un cadru unic de înţelegere şi practică. Cartea este un ghid indispensabil pentru cei care îşi doresc să trăiască echilibrat şi armonios.

Citește mai departe...

Această carte a fost scrisă pentru a-i familiariza pe începători cu practica lui Stanislav Grof, unul dintre fondatorii psihologiei transpersonale. Fiind o retrospectivă a carierei şi lucrărilor lui anterioare, Psihologia viitorului prezintă uriaşă contribuţie a autorului în psihiatrie şi psihologie, punând un accent deosebit asupra experienţei holotropice, unde holotropic înseamnă „mişcarea către întregire“. Grof susţine că premisele fundamentale şi conceptele de bază ale psihologiei şi psihiatriei necesită o revizuire radicală bazată pe cercetarea intensă şi sistematică a stărilor modificate de conştiinţă şi sugerează ca o transformare interioară radicală a omenirii şi ridicarea la un nivel superior de conştienţă ar putea fi singura noastră speranţă pentru viitor.

Citește mai departe...

Cartea de fată este un bestseller internaţional. A fost lansată în 2007 în SUA si în Franţa, înregistrând vânzări record. Problema cancerului este una care priveşte un număr imens de persoane. În Europa şi în America, o persoană din patru este afectată de această maladie. Autorul, dr. David Servan Schreiber este un reputat neurolog, profesor de psihiatrie la Facultatea de Medicină a Universităţii din Pitsburgh şi membru al celor mai renumite asociaţii de profil din Franţa şi Statele Unite. El s-a îmbolnăvit de cancer şi a reuşit să se salveze prin mijloace proprii.

Citește mai departe...