Moartea, iată ultimul mare subiect tabu al timpurilor noastre. Se poate vorbi deschis despre orice trăire, dar nu şi despre moarte. Este un subiect tratat cu o reticenţă convenţională, un subiect despre care se vorbeşte în şoaptă. Muribunzilor li se refuză astfel şansa ultimă de vorbi cu familia şi cu prietenii despre sentimentele lor, despre nevoile şi stările lor sufleteşti. Perfect conştientă de încordarea nervoasă şi tensiunea sufletească manifestată între ambele părţi în urma acestei situaţii, dr. Kübler-Ross a fondat un seminar în cadrul Universităţii din Chicago, pentru a pune în discuţie implicaţiile bolilor terminale asupra pacienţilor şi a celor angrenaţi în procesul de îngrijire a acestora.

Bolnavii invitaţi să vorbească despre experienţele trăite au găsit, adesea, o mare uşurare în posibilitatea de a-şi exprima temerile şi sentimentele negative şi au fost capabili să atingă, ulterior, o uimitoare stare de acceptare şi linişte sufletească.
„Despre moarte şi a muri“ este o carte ce sparge convenţiile dureroase asupra marii transformări pe care o numim moarte. Este o carte eliberatoare din toate punctele de vedere, căci pe de-o parte rupe lanţurile tăcerii şi ale adevărului nerostit, aducând pacea aceluia care pleacă, iar pe de-altă parte, pe aceia care îl însoţesc, îi eliberează de teama de moarte, redându-i astfel complet vieţii.

Colecţia: Infinit | Format 15x23 cm | Pagini: 454 | ISBN 978-973-1812-15-1 | Preţ: 42,3 RON

Share