Stanislav Grof, autorul acestei lucrării este recunoscut de comunitatea ştiinţifică ca fiind fondatorul psihologiei transpersonale şi cel care a introdus conceptul de respiraţie holotropică în vocabularul terapiilor moderne. Este profesor de psihologie în cadrul Institutului pentru Studii Fundamentale din California şi membru fondator al Asociaţiei Internaţionale de Psihologie Transpersonala. Traiectul sau ştiinţific include studii realizate la centre de cercetare şi universităţi de renume din Statele Unite. Primele dintre acestea au fost dezvoltate în ţara sa de origine, Cehia, unde a şi primit titlul de Doctor în Ştiinţe, iar din 1967 îşi desfăşoară activitatea de cercetare în Statele Unite.

Coordonează sau colaborează direct cu cele mai prestigioase centre americane din domeniul psihiatriei şi psihologiei, iar articolele sale sunt traduse şi publicate în cele mai importante jurnale de specialitate din întrega lume.
„În această carte remarcabilă, Stanislav Grof reflectează pe marginea unei jumătăţi de secol de studiu şi experimentare în domeniul realităţilor neobişnuite. Calitatea şi numărul acestor întâmplări plasează mingea în terenul ştiinţei şi psihoterapiei convenţionale, punând sub semnul întrebării perspectivele lor asupra identităţii personale, psihozei şi naturii realităţii. Unii cititori vor respinge ideile expuse în această carte, considerându-le delirul unui excentric derealizat; pentru alţii, lectura cărţii va fi o experienţă care le va schimba viaţa.“
– dr. Stanley Krippner

Colecţia: Transpersonal | Format: 15,5 x 23,5 cm | Pagini: 422 | ISBN 978-973-1812-14-4 | Preţ: 40,5 RON

Share