NEXUS New Times Magazine An 2 Nr. 5

Ştiri de pe glob

Cele mai importante 25 de ştiri ale proiectului „Ştiri cenzurate”
Compilat de echipa proiectului „Ştiri cenzurate”.
Mass-media corporatistă americană continuă să ignore ştirile incomode, după cum arată acest rezumat al celor mai importante 25 de ştiri „cenzurate” din anii 2004-2005.

Războiul secret al Marii Britanii în Antarctica (3)
de James Robert
Misterul din Antarctica se adânceşte pe măsură ce ies la iveală mai multe detalii despre expediţiile norvegiene, germane, englezeşti şi americane din anii ’30 şi despre exploziile nucleare care au avut loc deasupra teritoriului Queen Maud în anii ’50.

Citește mai departe...

Salutări şi bun venit la cea mai recentă rundă de ştiri, articole şi recenzii referitoare la lucrurile care ne-au captat atenţia în ultimul timp. Aceasta ediţie include un articol lung ce prezintă topul celor mai importante douăzeci şi cinci de ştiri cenzurate, stabilit de profesorii şi studenţii de la Sonoma State University din California. Aceste ştiri  provin de obicei din publicaţii americane, dar pentru că America influenţează astăzi atât de multe ţări, cred că multe dintre articolele cenzurate sunt pertinente de asemenea şi pentru alte ţări.
Ştirea cea mai puţin prezentată este, în opinia mea, cea referitoare la cât de mulţi oameni sunt reduşi la tăcere din cauza a ceea ce ştiu şi despre cum poate acea informaţie să cauzeze o schimbare socială potrivnică. Angajaţi din mass-media sunt constrânşi la tăcere atunci când „încalcă domeniul cuiva” (cei câţiva care au mai rămas şi care fac de fapt adevărata muncă jurnalistică, alta decât aceea de a repeta noutăţile lansate în presă), angajaţi din domeniul sănătăţii sunt reduşi la tăcere atunci când descoperă sau redescoperă remedii reale împotriva bolilor, oameni de ştiinţă sunt reduşi la tăcere când descoperă sau redescoperă surse de energie care ar putea reduce dependenţa de combustibilul „fosil”, în aceaşi situaţie fiind şi arheologii şi istoricii care îndrăznesc să acorde atenţie unor descoperiri „anormale”.

Citește mai departe...

Povara astmului este purtată în special de către copii şi părinţii lor, fapt demonstrat statistic, căci în majoritatea ţărilor occidentale procentul de bolnavi de astm este de 25% în rândul copiilor şi 10% în rândul adulţilor1. Orice părinte ar fi înspăimântat să vadă cum copilul său se îneacă, tuşeşte şi respiră greoi, iar căile aeriene îi sunt obstrucţionate cu fiecare gură de aer inspirată. Cu toate acestea, persoanele vârstnice sunt cele ce au cel mai mult de suferit din cauza acestei boli, atacul de astm fiindu-le de cele mai multe ori fatal2. În condiţiile în care astmul afectează oameni de diferite categorii de vârstă, existenţa unei adevărate industrii de inhalatoare, pastile şi poţiuni ce promit alinarea suferinţei, nu este deloc surprinzătoare. Compania GlaxoSmithKline, lider în acest domeniu, a anunţat că în 2004 vânzările de Seretide/Advair au crescut cu 19%, ajungând la 2,5 miliarde £?3, în timp ce AstraZeneca raporta că vânzările de Symbicort au crescut în acelaşi an cu 32%, însumând 797 milioane USD4.

Citește mai departe...

Mitar Tarabih (1829-1899), un ţăran analfabet din micul sat sârbesc Kremna, avea ocazional viziuni profetice. Fiind o persoană religioasă şi având ca naş un preot ortodox local, i-a povestit acestuia despre episoadele sale „de vedere în viitor”.
Preotul, Zaharije Zaharich (1836-1918), a consemnat toate acestea într-un mic carneţel care a fost deteriorat de foc în anul 1943, când casa sa a fost distrusă de armata bulgară de ocupaţie. Acest texte se află acum în posesia familiei strănepotului lui Zaharich – Dejan Malenkovich. Spre deosebire de profeţiile lui Nostradamus (1503–1566), care par a fi criptate cu ultima tehnologie de criptare pe 1024 biţi, profeţiile lui Tarabich sunt foarte clare.
Cea mai cunoscută profeţie a lui Tarabich se referă la o serie de evenimente politice care s-au desfăşurat în secolul al XIX-lea în Serbia.
El a prezis un şir de evenimente ce au avut loc într-o perioadă de câţiva zeci de ani şi au dus în final la înlăturarea de la tronul regal al Serbiei a familiei guvernatoare Obrenovich. Această  profeţie a devenit cunoscută în Balcani sub numele de „profeţia întunecată”, lucrurile desfăşurându-se exact aşa cum au fost prezise.

Citește mai departe...