NEXUS New Times Magazine An 2 Nr. 7

Ştiri de pe glob

Al-Qa’ida, companiile petroliere americane şi Asia Centrală
de Peter Dale Scott.
Armata şi companiile petroliere americane au destabilizat Asia Centrală şi Balcanii în anii ’90, promovând răspândirea războaielor sfinte islamice şi comerţul afgan cu heroină.

Senzaţii fizice ce preced cutremurele
de Larry A. Park.
Anumite semnale misterioase ale Pământului ce preced cutremurele şi erupţiile vulcanice pot fi detectate de persoane „sensibile” ale căror simptome fizice pot furniza avertismente precise. Noi tehnologii de detecţie a acestor semnale sunt pe cale de a fi dezvoltate.

Citește mai departe...

Eu, din nou, sau timpul pare a se scurge mai repede? Poate că doar mi se pare, deoarece fac din ce în ce mai multe lucruri. La urma urmei, viteza vieţii este total diferită faţă de cum era în trecut. Un lucru este însă sigur: toţi cei pe care îi cunosc au senzaţia că timpul se „grăbeşte”. Până şi copiii mei discută despre asta.
Am primit un e-mail care sugerează că, în editorialele mele, pe lângă prezentarea articolelor din revistă, ar trebui să spun exact ce am pe suflet. Stau deci aici gândindu-mă: ce am în sufletul meu despre care aş putea scrie? Ce înseamnă expresia: „a scrie din inimă”? Ştiu că cel care a trimis e-mailul se gândeşte la ceva anume, pentru că expresia asta afurisită m-a bâzâit la cap câteva zile, ceea ce te face să îi acorzi atenţie.

Citește mai departe...

 Liderul din anii ’60 al Frăţiei Musulmane Egiptene (Sayed Kuttub), un om pe care Faisal l-a sponsorizat pentru a-l submina pe Nasser, a admis pe faţă că în acea perioadă „America a «fabricat» Islamul”.
– Saďd K. Avburish,
în The Rise, Corruption and the Coming Fall of the House of Saud (1995)1

Ceea ce reiese din activităţile desfăşurate de Al-Qa’ida în Asia Centrală în anii ’90 este măsura în care acestea au implicat atât companiile petroliere americane, cât şi guvernul american.2 Acum se ştie că acţiunile  teroriştilor din Al-Qa’ida (protejate de Statele Unite) în regiuni ca Afganistan, Azerbaijan şi Kosovo au servit interesele companiilor petroliere americane. În multe cazuri, ele au furnizat şi pretexte sau ocazii favorabile pentru a forţa o intervenţie militară americană.

Citește mai departe...

În ultimii cinci ani, Suzanne Smart a fost supusă la două tomografii, două electroencefalograme, o audiogramă şi la o mulţime de alte investigaţii medicale de către specialiştii care căutau să determine din ce cauză suferea de rare şi misterioase migrene, ţiuituri şi dureri intense în urechi. Simptomele dispăreau după un cutremur mare.
„Ani de zile familia mea a crezut că experimentam simptome fantomatice,” a spus Suzanne. „Ei m-au îndemnat să apelez la sfaturile medicilor.”

Citește mai departe...