NEXUS New Times Magazine An 2 Nr. 8

Ştiri de pe glob

Masacrul de la Port Arthur. Vinovăţia lui Martin Bryant – o înscenare? (1)
de Carl Wernerhoff
Deşi au trecut 10 ani de la masacrul de la Port Arthur, din Tasmania, autorităţile continuă să ignore îngrijorarea unor cercetători  care susţin că nu s-au găsit dovezi clare care să îl incrimineze pe Martin Bryant.

Meta-gruparea Far West. Droguri, violenţă orchestrată şi 11 septembrie rusesc (1)
de dr. Peter Dale Scott
Grupul acuzat de regizarea unui 11 septembrie rusesc are legături cu crima organizată, cu companii militare private străine, cu organizaţii ale jihadului islamic, cu baronii drogurilor din Asia Centrală şi cu CIA

Citește mai departe...

Nu-ţi trebuie mult pentru a vedea că există o fisură în creştere între SUA sub neoconservatori şi Rusia sub Putin. Putin a dat afară sau a întemniţat controlorii străini a ceea ce el consideră a fi bogăţiile naturale ale Rusiei. Aceasta înseamnă că unii oligarhi supăraţi serios îşi ling rănile în Israel şi Marea Britanie, punând la cale răzbunări împotriva lui Putin. Planurile lor implică folosirea „teroriştilor” pentru a destabiliza zone cheie din jurul Rusiei. Recent, oligarhii anti-Putin l-au recrutat pe Neil Bush pentru a-i ajuta în războiul nedeclarat purtat deja împotriva Rusiei. Dacă vreţi să fiţi mai informat în privinţa fundalului, citiţi seria de articole scrise de Peter Dale Scott despre metagrupul drogurilor din Far West.

Citește mai departe...

Creşterea dramatică a obezităţii şi a bolilor conexe cu aceasta
Filmul documentar american Super Size Me urmăreşte experimentul unui tânăr care doreşte să afle ce se va întâmpla dacă va mânca timp de o lună întreagă, în fiecare zi, hrană de tip fast food.1 Privim cum Morgan Spurlock înregistrează experienţa sa de a consuma mâncare de la McDonald de trei ori pe zi timp de 30 de zile. Pe măsură ce povestea se desfăşoară, învăţăm din ce în ce mai multe despre problema creşterii obezităţii în SUA.2

Citește mai departe...

O nouă terapie revoluţionară pentru tratarea suferinţei
La modul fundamental, există două posibile explicaţii pentru noua formă de terapie utilizată pentru tratarea suferinţei, descoperită de către dr. Allan Botkin, un psiholog clinician din Libertyville, Illinois. Fie pacienţii îndureraţi au halucinaţii, fie sunt în legătură cu cei „morţi”. Terapia intitulată „Inducerea comunicării cu cei decedaţi” (ICCD), face ca pacienţii să reuşească să îi vadă şi să comunice cu persoane decedate care le-au fost foarte apropiate şi, ocazional, chiar şi cu duşmani decedaţi.

Citește mai departe...

Te-ai gândi că ceva cu atât de mult implicaţii cum este ICCD va primi o largă atenţie din partea celor care lucrează în domeniul psihiatriei şi psihologiei cât şi din partea mass-mediei în general şi a publicului larg. Dovezile obţinute sugerează cu putere că pacienţii aflaţi în suferinţă se află în legătură cu cei decedaţi în timpul terapiei ICCD. Ce ar putea fi mai cutremurător şi mai important decât aceasta?

Citește mai departe...