Investigaţie jurnalistică, un subiect senzaţional şi un posibil bestseller în aglomerata şi diversa lume editorială românească. Aşa poate fi definită lucrarea Tezaurul dacic de la Sinaia – legendă sau adevăr ocultat a jurnalistului Dumitru Manolache de la Gardianul, apărută la sfârşitul anului trecut la Editura Dacica. Mai bine de doi ani de căutări, sute de documente cercetate şi studiate, martori noi identificaţi în cursul anchetei, ore întregi de convorbiri cu specialiştii în domeniu, un subiect enigmatic, delicat, evitat sau ascuns cu grijă timp de peste 100 de ani: plăcile de aur de la Sinaia.

Investigaţia ridică un colţ al vălului care acoperă misterul, scoţând la iveală o istorie tulburătoare. Personajul principal: o posibilă arhivă a regilor daci, scrisă pe plăci de aur, descoperită la Sinaia la sfârşitul secolului al XIX-lea, copiată în plumb, înainte de a dispărea, de către regele Carol I, după cum susţin unele surse locale. Astăzi plăcile de plumb sunt considerate de unii falsuri fără însă a se demonstra cu probe certe acest lucru.
Volumul beneficiază de o postfaţă semnată de dr. Aurora Peţan, un studiu competent, bine susţinut ştiinţific, care, practic, desfiinţează fără drept de apel argumentele celor care susţin ipoteza falsului.

Colecţia „Biblioteca Dacica” | Format: 13,5 x 20,5 cm | Pagini: 256 | ISBN (10)973-88076-0-3 | Preţ: 27 RON

Share